Ugnsbakad lax med zucchinisallad
4 portioner

INGREDIENSER
4 laxfiléer
olja
salt och svartpeppar
1 zucchini
1 förp sugar snaps
2 dl gröna ärtor
65 g blandad sallad
½ kruka dill
½ citron, rivet skal
2 dl Gefleortens gräddfil
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och svartpeppar

GÖR  SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°. Lägg laxen i en smord ugnsform, krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter eller tills laxen är genomstekt. Gör under tiden zucchinisalladen.
Hyvla zucchini på längden med en mandolin eller potatisskalare. Hetta upp en stekpanna rikligt med olivolja och fräs zucchinilängderna i oljan. Ta ur zucchinin ur pannan och låt
rinna av på hushållspapper. Lägg ner sugar snaps och gröna ärtor i pannan så de blir varma men fortfarande är krispiga. Blanda ärtorna med zucchinin, blandad sallad, dill och rivet citronskal. Rör samman gräddfil med vitlök, smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med laxen, salladen och några klyftor citron.