Ugnsbakad lax
4 portioner

INGREDIENSER
180 g getost
2 dl Gefleortens crème fraiche salt
svartpeppar
600 g gulbetor
1 butternutpumpa, ca 1 kg ca 500 g lax, portionsbitar 1 msk olivolja
salt svartpeppar 1 citron
½ kruka färsk rosmarin
½  dl  pumpakärnor, gärna

GÖR  HÄR
Sätt ugnen på 150°. Mixa getost och crème fraiche till en röra, gärna med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till   servering.
Skala gulbetorna och dela i klyftor. Dela   pumpan på mitten och skala den. Skär ut bitar, 2x2 cm.    Lägg ut betorna och pumpan på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ut laxbitarna. Ringla olivolja över hela plåten, salta  och peppra.
Skiva citronen och dela i halvmånar. Fördela över laxbitarna. Grädda hela plåten mitt i ugnen i 15–20 minuter. Klipp över rosmarin när de gräddats klart    och
strö över pumpakärnor. Servera tillsammans med  getostkrämen.