Svampburgare med getostcréme
4 portioner

Svampburgare:
250 g blandad svamp
smör eller olja till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
¾ dl rostade solrosfrön
1 dl ris, kokt
2 dl smakrik ost, riven
2 ägg
1-2 dl ströbröd
salt och svartpeppar

Getostcrème:
100 g getost
1 dl Gefleortens crème fraiche
salt
1 röd lök
smör till stekning
honung
4-6 hamburgerbröd
sallad

GÖR  SÅ HÄR
Svampburgare: Hacka svampen och stek i smör eller olja tills den vattnats ur och fått lite färg. Ta av från värmen. Riv den gula löken på rivjärn och pressa vitlöksklyftorna. Blanda i en bunke tillsammans med svampen, rostade solrosfrön, kokt ris, riven ost, ägg och 1 dl ströbröd. Låt svälla en stund och mixa sedan med en stavmixer till en fast massa. Tillsätt mer strö bröd om smeten är för rinnig. Forma burgare och stek burgarna på medelvärme i olja.
Getostcrème: Mosa ihop getost och crème fraiche med en gaffel, smaka av med salt.
Skiva rödlöken och stek mjuk i en stekpanna tillsammans med smör. Tillsätt lite honung mot slutetså att löken karamelliseras. Servera burgaren med bröd, sallad, getostkräm och karamelliserad lök.