Röror och såser
6-8 buffe portioner
INGREDIENSER
 
KALL CHIPOTEL BEA
1 schalottenlök
1 tsk dragon
2 msk vitvinsvin
2 dl Gefleortens crème fraiche salt
½  tsk chipotlepasta

GÖR HÄR
Skala och hacka schalottenlöken fint. Låt lök och dragon koka upp i en kastrull tillsammans med vinäger. Låt sjuda till ungefär ½ msk vin- äger återstår. Tag av från
värmen och blanda ner crème fraiche. Smaka av med salt och  chipotlepasta


RUCOLASÅS
50 g rucola
1 vitlöksklyfta
1 dl Gefleortens crème fraiche
½ citron, skal och saft
salt  & svartpeppar

GÖR HÄR
Mixa rucola, vitlök och crème fraiche till en slät sås. Riv ner citronskalet
och smaka av med citron- saft, salt och svartpeppar


GRILLAD GRÖNSAKSRÖRA
1 zucchini
1 röd paprika
2 dl Gefleortens yoghurt naturell 3%
200 g fetaost
1 msk kapris
½ kruka timjan
salt & svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225° eller se till att grillen är riktigt het. Skiva zucchinin på längden och dela paprikan i fyra delar. Grilla hårt och låt svallna. Hacka upp i mindre bitar. Rör i bitarna i yoghurt. Smula fetaost, hacka kapris och repa timjan, rör ner. Smaka av med salt och peppar.