Primörpaj med sparris
4-6 portioner

INGREDIENSER
125 g smör
3 ½ dl dinkelmjöl
1 tsk salt
2 msk vatten
3-4 morötter
1 knippe sparris
½ purjolök
200 g fetaost
3 ägg
2 dl Gefleortens mjölk
1 ½ dl Gefleortens
vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
svartpeppar
persilja till servering

GÖR  SÅ HÄR
Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 minuter. Koka morötterna och sparrisen i lättsaltat vatten, sparrisen i 2 minuter och morötterna i 5 minuter. Dela morötterna på längden. Dela ner sparrisen i mindre bitar. Spara tre stycken till garnering. Ansa och strimla purjolöken. Fördela sparris, purjolök och fetaost i pajskalet. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över. Avsluta med att lägga ut morötterna och den hela sparrisen överst på pajen. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter eller tills fyllningen är gyllene och har stannat. Toppa gärna med lite persilja vid servering.