Pizza Bianco m pizzasallad av turkisk yoghurt
4 portioner

INGREDIENSER

Pizzasallad:
200 g rödkål
200 g vitkål
2 dl Gefleortens turkisk yoghurt
1  tsk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung salt
svartpeppar
 
1 sats pizzadeg
1 dl Gefleortens crème fraiche
1 gul lök
1  liten zucchini
65 g bladspenat
200 g mozzarellaost salt
svartpeppar 4  polkabetor
65 g rucola

GÖR  HÄR
Pizzasallad: Strimla rödkål och vitkål fint. Blanda ihop med yoghurt, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till  servering.
Sätt ugnen på 225°. Kavla/rulla ut pizza- degen och lägg på en plåt med bakplåts- papper. Bred över ett tunt lager crème fraiche. Skala och skiva löken. Hyvla eller skiva zucchinin tunt. Fördela lök, zucchini och bladspenat över pizzan. Smula över mozzarella och krydda med salt och malen svartpeppar.
Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan fått fin färg. Skiva under tiden
polkabetor tunt och toppa den nygräddade pizzan med betor och rucola.
Servera  tillsammans  med pizzasalladen.