Nykokta Musslor 
4 portioner
INGREDIENSER
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2–3  stjälkar blekselleri
5  medelstora  potatisar
2 msk smör

1 kg färska blåmusslor 2 ½ dl vitt vin
6 dl Gefleortens vispgrädde
½ tsk salt
dill till garnering
 
GÖR  HÄR
Koka potatisen mjuk och dela till mindre bitar.
Skala och finhacka lök, vitlök och blekselleri. Hetta upp en kastrull med smör och fräs tillsammans med potatisen.
Skölj blåmusslorna och kolla att de är ordentligt stängda, släng de som inte är helt stängda! Lägg musslorna i kastrullen och slå först på vin och sedan grädde. Smaka av med salt. Lägg på locket och låt alltsammans koka i 5–6 minuter eller tills alla musslor öppnat sig ordentligt. Servera i djupa tallrikar och garnera med    dill.