Krämig soppa med räkor och löjrom
4 portioner

INGREDIENSER
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
250 g frysta ärtor
8 dl grönsaksbuljong
250 g färsk eller fryst sparris
1 ½ dl Gefleortens vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
 
200 g skalade räkor
100 g löjrom
ev. sparris
hackad gräslök
ev. mousserande vin

GÖR HÄR
Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör i en kastrull utan att de tar färg. Rör ner ärtorna och fräs i någon minut innan du häller på buljongen. Grovhacka sparrisen och rör ner i soppan. Låt sjuda i 10 minuter. Häll på grädde och mixa soppan slät. Smaka av med lite salt och peppar. Tänk på att löjrom är salt. Vid servering, lägg i räkor och toppa med löjrom och gräslök.
Avsluta med lite nymald svartpeppar och eventuellt en skvätt mousserande vin.