Mördegskolakakor och varm choklad
25 kakor och 4 koppar choklad

KAKOR
Mördeg:
1 dl strösocker
200 g smör
4 ½ dl vetemjöl

Kola:
2 ½ dl Gefleortens vispgrädde
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
50 g smör

150 g mörk choklad
florsocker till garnering

GÖR HÄR
Blanda samman smör, socker och mjöl till en fast deg. Tryck ut degen i en bakplåts-pappersklädd form 25x25 cm. Låt degen vila svalt övertäckt med plastfolie i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter, den ska knappt få färg.
Låt svalna.
Gör kolan genom att koka upp grädde,socker, sirap och smör i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning tills den börjar tjockna, ca 20 minuter. Ställ undan 3 msk kola till den varma chokladen om ni vill ha det som topping. Häll resterande över mördegskakan och ställ kallt så det stelnar.
Smält chokladen i ett vattenbad och bred över kolan och låt stelna. Lyft sedan kakan ur formen, pudra florsocker över kakan och skär i fyrkanter.

VARM CHOKLAD
8 dl Gefleortens mjölk 3 %
4 tsk kakao
8 tsk strösocker
3 dl Gefleortens vispgrädde
3 msk kola (från kakreceptet)
ca 1 dl minimarshmallows
hasselnötter (valfritt)

GÖR HÄR
Rör ut kakao och socker i lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken. Värm upp långsamt, var försiktig så mjölken inte börjar koka. Vispa grädden fluffig. Fördela grädden över chokladen, toppa med kola, minimarshmallows och hasselnötter.