MANDELGRATINERAD FISK
4 portioner
Sej är en fisk som det finns god tillgång på. Smakar lite som torsk men är något kraftigare i konsistensen.
600 g sejfilé
1 kg potatis av mjölig sort
3 äggulor
50 g smör
ca 2 dl Gefleortens mjölk
2 msk smör
1 ask spenat, ca 70 g
2 dl Gefleortens Matlagningsgrädde
1 dl riven Västerbottensost®
2 msk mandel
finrivet skal av 1 citron
salt och peppar 

Skala och koka potatisen. Pressa den och blanda med äggulor, smör och mjölk. Salta och peppra. Vispa till ett jämnt mos. Lägg moset i en spritspåse, gärna med tyll för fint mönster. Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i mindre bitar. Smörj en ugnsfast form. Lägg i spenat och fisk ovanpå. Spritsa moset runt fisken. Koka upp grädde och blanda ner ost. Häll det över fisken. Salta och peppra. Hacka mandeln och strö över. Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar och potatismoset har fått fin färg. Dekorera gärna med dill.