Laxknyten
4 portioner
INGREDIENSER
Aioli:
2 dl Gefleortens crème fraiche 2 msk majonnäs
1  vitlöksklyfta
1 krm salt
1  knippe sparris
500 g laxfilé
10  st körsbärstomater
1 rödlök
ca 15 st gröna oliver, urkärnade 1 citron
½ kruka basilika 1-2 msk olivolja
1 krm salt
1  krm svartpeppar

GÖR HÄR
Gör aiolin genom att röra samman crème fraiche, majonnäs, pressad vitlök och salt. Låt dra i kylskåpet till servering. Skär av två centimeter längst ner på sparrisen och koka i lättsaltat vatten i 30 sekunder. Ta upp och spola i  kallt vatten.
Lägg fyra laxfiléer i varsin stor bit aluminiumfolie. Fördela sparrisen runt om tillsammans med delade körsbärstomater, grovt delad rödlök, gröna oliver, skivad citron och färsk basilika. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Stäng foliepaketen
och tillaga laxen på grillen i 15 minuter  eller i ugnen på 200° i 20 minuter. Öppna upp paketen och ha på en rejäl   klick
aioli vid servering