Lammgryta - en bra grundgryta
4 portioner

INGREDIENSER
800 g lamm
smör till stekning
½ tsk salt
2  krm svartpeppar
200 g champinjoner
1 gul lök
1 morot
3 dl vatten
1 msk kalvfond
1–2 tsk kinesisk soja
3 dl Gefleortens vispgrädde 2  msk vetemjöl
2 msk hackad färsk  timjan
600 g kokt potatis till   servering

GÖR  HÄR
Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Hetta upp en vid gryta eller stekpanna med smör och bryn köttet, krydda med salt och peppar.
Kvarta champinjonerna, hacka löken och moroten. Låt det fräsa tillsammans med köttet några minuter och slå sedan på   vattnet.
Tillsätt fond och soja. Låt småkoka  i
30 minuter eller tills köttet känns  mört.
Vispa ihop  vispgrädde  och mjöl.
Rör ned det i grytan tillsammans med timjan. Låt koka i några minuter till. Servera med kokt potatis och toppa med  lite  färsk timjan.