Kycklingspett med potatissallad
4 portioner

INGREDIENSER
4 kycklingfiléer
2 msk tandoorikrydda
3 dl Gefleortens turkisk
yoghurt
grillspett
1 röd paprika
1 grön paprika
500 g färskpotatis
olja
150 g sockerärter
2 salladslökar
1 knippe rädisor
150 g bladspenat
½ dl olivolja
salt
svartpeppar

GÖR  SÅ HÄR
Strimla kycklingen i smala remsor. Blanda 2 msk tandoorikrydda och 3 dl yoghurt. Blanda ihop med kycklingen och lägg i en plastpåse. Låt dra i kylen i minst 1 timme. Blötlägg grillspetten och dela ner paprikan i stora bitar. Trä upp kycklingen och paprika på grillspett. Stek eller grilla spetten tills de är genomstekta. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och
fördela över en ugnsfast form/plåt och ringla över olja. Grädda i 30 minuter eller tills de är mjuka och fått en gyllene färg. Dela sockerärterna på mitten, hacka salladslöken, skär rädisorna tunt och blanda alla salladsingredienser i en stor skål tillsammans med den
ugnsrostade potatisen. Ringa över olivolja, smaka av med salt och peppar.