Kycklingpaj
KYCKLINGPAJ
ca 5 portioner
3 dl vetemjöl 
125 g Svenskt smör
2 msk vatten

Fyllning:
1 färsk lök, hackad 
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk Svenskt Smör 
3 tomater 
350 g grillat eller stekt kycklingkött 
1 finhackad chili 
2 tsk färsk hackad rosmarin 
eller 1 tsk torkad 
2 dl riven lagrad ost, t ex Prästost 
4 ägg 
1 dl Mjölk 3% 
2 1/2 dl Gefleortens Matlagningsgrädde 
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar

 

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10-15 min.
Fräs löken mjuk i smör. Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, chili, rosmarin och ost. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills äggstanningen stelnat.