Kycklingklubbor med fried rice och chili- och ingefärsdipp
 
4 portioner

1 kg kycklingklubbor
 
2 msk olivolja
2 tsk kinesisk soja
1 msk flytande honung
1 msk rökt paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
 
2 dl Gefleortens crème fraiche ingefära och chili
 
Fried rice
3 dl basmatiris
½ purjolök
1 röd paprika
2 morötter
100 g socker ärtor
2 msk svarta sesamfrön
olja till stekning
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 °C.
 
Rör ihop olivolja, soja, honung, paprikapulver och cayennepeppar till en glaze. Lägg ut kycklingklubborna i en ugnsfast form och pensla med glazen. Grilla klubborna i ugnen i ca 45 minuter.
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Strimla eller hacka purjolök, paprika, morötter och sockerärtor.
 
Stek grönsakerna i lite olja i en stekpanna tills de mjuknat något. Tillsätt sedan det färdigkokta riset och låt stekas med en stund. Smaka av med salt och peppar och toppa med svarta sesamfrön.
 
Servera kycklingklubborna och riset tillsammans med Gefleortens crème fraiche ingefära och chili.