Kycklinggryta
KYCKLINGGRYTA
med chiliyoghurt
4 portioner
1 färsk eller upptinad kyckling
½ purjolök
250 g potatis
2 morötter
2 fänkål
2 finhackade vitlöksklyftor
1 kuvert saffran 
1 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater eller hela 
tomater på burk 
1 dl torrt vitt matlagningsvin
½ liter grönsaksbuljong
2 msk oliver
2 msk finhackad persilja
salt och nymalen svartpeppar
smör till stekning
1 liter Gefleortens Naturell Yoghurt 
(som får rinna av genom ett kaffefilter i ett par timmar
1-2 msk sambal oelek
till servering: 
matvete
apelsin
granatäpple
Dela kycklingen i mindre bitar. Stek i smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Skala, ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Fräs vitlök och purjolök i smör. Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs ytterligare en liten stund. Lägg i resterande grönsaker och de stekta kycklingdelarna. Tillsätt eventuellt lite vin och grönsaksbuljongen. Låt grytan puttra sakta ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Dekorera grytan med svarta oliver och finhackad persilja. Rör ihop yoghurt och sambal oelek. Blanda nykokt matvete med apelsinskivor och granatäpplekärnor och servera till grytan.