Kyckling med citron
4 portioner

INGREDIENSER
4 kyckling minutfilèer
smör och/eller olja att
steka i
salt
svartpeppar
3 schalottenlökar
smör till stekning
2 dl vitt vin
3 dl Gefleortens
vispgrädde
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
½ citron, skal och saft
1 dl oliver
½ dl kapris
Klyftpotatis

GÖR  SÅ HÄR
Gör klyftpotatis till servering. Stek kyckling i smör och/eller olja, salta och peppra.
Gör såsen genom att hacka löken, fräs mjuk i smör. Slå på vin och låt reduceras till hälften.
Sila av löken och tillsätt grädde,vatten och buljong. Koka upp och smaka av med salt, citronskal och citronsaft. Lägg upp kycklingen på ett serveringsfat, ringla över sås och
avsluta med hackade oliver och kapris. Servera tillsammans med klyftpotatisen.