Klassisk fiskgryta
4 portioner

INGREDIENSER
1 morot
1 palsternacka
200 g rotselleri
1 gul lök
olja till stekning
3 dl vitt vin
3 dl vatten
5 dl Gefleortens
vispgrädde
200 g lax

GÖR  SÅ HÄR
Tina musslor och räkor. Skala räkorna. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, pressad vitlök
och citronsaft, låt dra till servering. Hacka morot, palsternacka, rotselleri och lök. Hetta
upp en stor kastrull med olja och fräs grönsakerna. Häll på vinet och låt koka i någon minut, tillsätt sedan vattnet och koka tills grönsakerna är mjuka. Häll i grädden, låt koka upp och lägg i fisken skuren i kuber. Låt koka 3 minuter och ha sedan i musslorna. Låt allt koka
ytterligare 3 minuter. Kasta de musslor som inte öppnat sig! Avsluta med att tillsätta räkorna precis innan servering. Toppa grytan med färsk dill, såsen och servera med bröd.