Jordgubbstårta
6-8 portioner

INGREDIENSER
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl Gefleortens mjölk 3%
3 dl Gefleortens vispgrädde
2 ½ dl Gefleortens vaniljvisp
2 l färska jordgubbar
1 dubbeldaim
citronmeliss till dekorati


GÖR  SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst, smält smöret och rör i. Vispa i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i ca 25-35 minuter. Låt svalna och dela i tre delar. Vispa grädde och vaniljvisp i varsin skål. Vispa extra länge i vaniljvispen så den blir så fast som
möjligt. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skiva hälften av jordgubbarna. Bred ett tunt lager vaniljvisp på det understa lagret. Lägg på nästa lager och bred ut vaniljvisp och lägg ut det skivade jordgubbarna. Lägg på översta lagret och bred på grädde ovanpå och ett tunt lager på sidorna. Spritsa ut grädde runt hela tårtan och lägg ut hela jordgubbar ovanpå och avsluta med att strö över krossad daim. Dekorera med citronmeliss.