Hemlagade fiskpinnar med potatis och currysås
HEMLAGADE FISKPINNAR MED POTATIS OCH CURRYSÅS
4 portioner
500 g torskfilé, gärna ekologisk, fryst och halvtinad
2 dl vetemjöl
salt och vitpeppar
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk smör

Sås:
2 dl Gefleortens Crème Fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk curry
1 msk saft av citron
salt och nymald peppar

Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i vetemjöl blandat med lite salt och vitpeppar, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Lägg fisken på smörpapper och låt paneringen torka en stund. Värm stekpannan och lägg i smör. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, så att de får fin färg och är genomstekta.
Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaka av med curry, citron, salt och peppar. Servera fiskpinnarna med currysås och potatis.