Helstekt fläskytterfilé med ringlad pepparrotscrème och ugnsbakad sparrispotatis 
 
4 portioner 
 
ca 700 g fläskytterfilé
smör och olja till stekning
 
2 msk olivolja
1 msk kinesisk soja
1 schalottenlök
1 tsk salladskrydda
salt och svartpeppar
 
900 g sparrispotatis
olivolja
salt och svartpeppar
 
150 g blandsallad
2 msk kapris
2 dl Gefleortens crème fraiche pepparrot, havssalt och citron®
 
Skala och finhacka schalottenlök. Blanda löken med olivolja, soja, salladskrydda, salt och peppar i en bunke eller plastpåse. Lägg köttet i marinaden och låt dra i minst en timme.
 
Sätt ugnen på 200 °C.
 
Tvätta potatisarna och lägg de hela i en ugnssäker form. Ringla över rikligt med olja och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ca 30 minuter eller tills de fått en fin färg.Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja. Bryn fläskytterfilén på medelhög värme så den får lite yta.
 
Lägg fläskytterfilén i en ugnssäker form. Stick in en ugnstermometer i mitten av filén. Stek i ugnen bredvid potatisen tills köttet nått 73 °C. Skiva upp fläskytterfilén och servera tillsammans med potatis på en salladsbädd. Strö över kapris och rikligt med crème fraiche.