Grönkålspaj med valnötter & ädelost
4 portioner

Pajskal:
4½ dl  vetemjöl
175 g smör i kuber
4 ½ msk kallt vatten

Fyllning:
1 gul lök
1 msk smör
150 g skuren färsk grönkål
150 g valnötter
4 ägg
2 dl Gefleortens mjölk 3%
2 dl Gefleortens matlagningsgrädde 15%
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g ädelost

GÖR HÄR
Sätt ugnen på 200°. Skär smöret i kuber, nyp ihop med mjöl och blanda i vattnet tills degen blir fast. Låt vila i kylskåpet. Kavla eller tryck ut degen i en pajform (Ø 24 cm), nagga och förgrädda i 10 minuter.
Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör tills den börjat mjukna, tillsätt grönkålen och
fräs tills den sloknar. Hacka valnötterna grovt.
Blanda ihop äggstanningen genom att röra ihop ägg, mjölk, matlagningsgrädde, salt och svartpeppar. Smula ner ädelosten i stanningen.
Lägg grönkålen, löken och valnötterna i pajskalet. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter eller tills stanningen stelnat.