Grillad kycklingfilé med örtsås, vårprimörer och u
GRILLAD KYCKLINGFILÉ MED ÖRTSÅS, VÅRPRIMÖRER OCH UGNSROSTAD POTATIS
4 portioner
ugnsrostad potatis:
1 kg färsk potatis
2 vitlökar
2 msk smör
salt och nymalen svartpeppar

örtsås:
50 g färsk spenat
1 dl bladpersilja
4 msk gräslök
2 tsk kapris
1 liten vitlöksklyfta
2 dl Gefleortens Crème Fraiche
1 dl Gefleortens Gräddfil
salt och nymalen svartpeppar

4 kycklingfiléer

1 knippe rädisor
½ kg morötter
1 litet blomkålshuvud
½ kg bondbönor

 

Sätt ugnen på 175°. Skrubba potatisen. Skär vitlöken i halvor. Lägg potatis och vitlök i en ugnsfast form. Klicka över smör, salta och peppra. Baka i ugn i ca 35 minuter eller tills potatisarna är mjuka. Rör om någon gång under ugnsrostningen.

Förväll spenat och persilja i 30 sekunder i kokande lättsaltat vatten. Häll i durkslag och skölj i iskallt vatten. Krama ur vätskan och finhacka eller mixa persiljan och spenaten. Skär gräslöken fint, spara lite till dekoration. Finhacka kapris och vitlök. Blanda kryddgrönt med crème fraiche, gräddfil, kapris och vitlök. Smaka av med salt och nymalen peppar. Lägg upp i en skål och toppa med lite gräslök.

Grilla kycklingfiléerna på utegrillen eller stek dem i en grillpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra. Stek klart i ugnen ca 15 minuter eller tills de är helt 
genomstekta.

Ansa grönsakerna och dela blomkålen i buketter. Sprita bondbönorna och förväll dem. Pilla ur ärtorna ur det tunna ytterskalet. Koka resterande grönsaker i lättsaltat vatten. Börja med att lägga i morötterna därefter blomkålen och sist rädisorna. Lägg upp grönsakerna i en skål.

Servera den grillade kycklingen med ugnsbakad potatis och vitlök, örtsås och vårprimörer.