Grillade hamburgare
 
GRILLADE HAMBURGARE
med coleslaw
4 portioner
coleslaw:
¼ vitkålshuvud, ca 200 g
2 morötter
1 litet äpple
1 msk riven pepparrot
1 dl Gefleortens Crème Fraiche
½ dl majonnäs
1 msk citronsaft
2 tsk fransk senap

600 g köttfärs
1 röd lök
2 tomater
2 saltgurkor
8 skivor surdegsbröd
2 nävar spenatsallad
smör till stekning
Salt och nymalen peppar
Skala morötterna. Finstrimla vitkål och morötter med en osthyvel, mandolin eller i matberedaren. Riv äpple grovt och pepparrot fint. Blanda crème fraiche, majonnäs, citron och fransk senap. Rör ihop med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt och dra till sig smakerna någon timme. Knåda köttfärsen och forma till 4 burgare. Skär lök, tomat och saltgurka i skivor. Rosta bröden. Grilla eller stek hamburgarna i lite smör i ett par minuter på varje sida i en grillpanna. Salta och peppra. Fördela salladen på fyra bröd, lägg på hamburgarna och toppa med lök, tomat, gurka och coleslaw. Lägg på ett bröd till lock.