Gräddbakad kyckling
4 portioner

INGREDIENSER
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 apelsiner
smör till stekning
½ kruka färsk timjan rapsolja
1 hel kyckling salt svartpeppar
½ g saffran (1 pkt)
2 dl Gefleortens vispgrädde
2 dl vitt vin


GÖR  SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200°.
Skär schalottenlökarna i 4 delar, skiva vitlöken och skala och dela ner apelsinen i bitar, ca 2x1  cm. Hetta upp en stekpanna på hög värme med smör och fräs apel- sinen så den får yta. Blanda hälften av apelsinen med vitlök och några kvistar timjan. Skölj kycklingen i kallt vatten och lägg i en gryta eller djup form smord med rapsolja. Salta och peppra. Strö över   saffran och massera in den i köttet runt om. Fyll sedan kycklingen med vitlök- och apelsinblandningen. Häll grädde och vitt vin   i grytan och avsluta med lite timjanskvistar, resten av apel- sinbitarna och schalottenlök. Grädda i ca 60 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 75°. Ös kycklingen under gräddningen med spadet. Servera på   julbordet.