
FLÄSKKOTLETTER |
med chèvrekokt savoykål, stekta äpplen och ugnsbakade tomater |
4 portioner |
1 savoykål 2 dl Gefleortens Vispgrädde 100 g chèvre (getost) 4 kvistar cocktailtomater 2 röda äpplen några droppar olivolja 1 tsk strösocker 2 kvistar rosmarin 4 fläskkotletter smör till stekning salt och peppar till servering: potatis |
Sätt ugnen på 225°. Skär savoykålen i bitar. Koka den i lättsaltat vatten ca 2 minuter och häll av i durkslag. Koka upp grädden och smula ner chèvren. Tillsätt savoykålen. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna i halvor. Skär äpplen i skivor och lägg dem på en plåt på bakplåtspapper. Droppa över olivolja och strö på lite socker, salta och peppra. Baka äpplen och tomater i ugn ca 10 minuter. Repa rosmarinen och gnid in i fläskkotletterna. Salta och peppra köttet. Stek kotletterna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg på båda sidor och är genomstekta. Servera fläskkotletterna med den stuvade savoykålen, rostade tomater och äpplen samt nykokt potatis. |