Fläskkotletter med chèvrekokt savoykål, stekta äpp
FLÄSKKOTLETTER 
med chèvrekokt savoykål, stekta äpplen och ugnsbakade tomater
4 portioner
1 savoykål
2 dl Gefleortens Vispgrädde
100 g chèvre (getost)
4 kvistar cocktailtomater
2 röda äpplen
några droppar olivolja
1 tsk strösocker
2 kvistar rosmarin
4 fläskkotletter
smör till stekning
salt och peppar

till servering:
potatis
Sätt ugnen på 225°. Skär savoykålen i bitar. Koka den i lättsaltat vatten ca 2 minuter och häll av i durkslag. Koka upp grädden och smula ner chèvren. Tillsätt savoykålen. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna i halvor. Skär äpplen i skivor och lägg dem på en plåt på bakplåtspapper. Droppa över olivolja och strö på lite socker, salta och peppra. Baka äpplen och tomater i ugn ca 10 minuter. Repa rosmarinen och gnid in i fläskkotletterna. Salta och peppra köttet. Stek kotletterna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg på båda sidor och är genomstekta. Servera fläskkotletterna med den stuvade savoykålen, rostade tomater och äpplen samt nykokt potatis.