Fetaostpaj med oliver
4 portioner
INGREDIENSER
Pajdeg:
1 ¼ dl vetemjöl
115 g smör
½ tsk salt
2 msk Gefleortens crème fraiche
 
Fyllning:
100 g fetaost
4–6  körsbärstomater
ca 10 svarta oliver, urkärnade
1 krm salt
1  krm svartpeppar
1 msk färsk timjan/1 tsk  torkad
2 dl Gefleortens vispgrädde
1 ägg

färsk  rucola  till servering

GÖR HÄR
Nyp ihop pajdegen eller kör den i matberedare. Tryck ut den i en pajform. Ställ kallt en stund före gräddning. Värm ugnen till 200°. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fördela fyllningen i pajformen. Krydda med salt, svartpeppar och timjan. Vispa ihop ägg och grädde, slå över pajen. Grädda i 20–30 minuter.  Toppa  med  lite rucola  vid servering.