Citronmarängpaj
CITRONMARÄNGPAJ
1 paj
pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g smör, kallt
1-2 msk kallt vatten

fyllning:
2 ägg
saft och finrivet skal av 1 stor ekologisk tvättad citron
2 dl florsocker
1 dl Gefleortens Vispgrädde
4 äggvitor
1 dl strösocker

till servering:
2 dl Gefleortens Vispgrädde

Blanda vetemjöl, socker och smör, delat i kuber, i matberedaren till en smulig massa. Häll i lite vatten och kör ytterligare i någon sekund tills degen precis bildat en boll. Låt vila i kyl i en plastpåse i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Vispa ihop ägg, citronsaft och citronskal, sikta i florsockret och blanda ned grädden i smeten. Fyll pajskalen med citronkrämen. Grädda i 10 minuter. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret. Vispa till en tjock blank maräng. Sänk ugnsvärmen till 150°. Spritsa eller skeda marängen toppigt över pajen. Grädda pajen i ca 15 minuter. Vispa grädden lätt och servera till pajen.