Laxburgare
4 portioner
500 g laxfilé
salt och svartpeppar
2 ägg
2 msk gräslök
smör och olja till stekning
 
4 skivor surdegsbröd
olivolja
100 g ärtskott
1 silverlök
2 dl Gefleortens crème fraiche pepparrot, havssalt och citron® 

 
Dela upp laxfiléerna i lite mindre bitar och lägg i en matberedare eller en bunke. Tillför salt, peppar, gräslök och knäck i äggen. Mixa till en jämn smet i matberedaren eller med hjälp av en stavmixer.
 
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och forma laxsmeten till fyra biffar och stek i omgångar, ca 3 minuter på varje sida, så laxen blir genomstekt.
 
Dela brödskivorna på mitten och rosta i en stekpanna med olivolja. Skiva silverlöken i fina cirklar, skölj ärtskotten och komponera ihop burgaren med pepparrotscrème fraichen som en härlig dressing.